Bedre brød med surdeig.

mandag 27. desember 2010

Hvorfor bake brød med surdeig?

Hvorfor bake brød med surdeig?
Vel, jeg er så trøtt av fabrikkbrød...og når jeg leser baksiden av brødposen, blir jeg litt bekymret.
Vegetabilsk olje, står det på de fleste posene, og her blir jeg ekstra skeptisk. Ikke alle oljer som er vegetabilske er så sunne som en kan tro. Når produsenten ikke opplyser hva slags oljer de bruker i sine produkter, men skjuler det i samlebegrepet vegetabilsk olje, er det som regel palmeolje som brukes.
Her er link om hva forbrukerportalen.no sier om palmeolje. Her er enda en link: ndla.no
Jo, jeg baker vanlige brød med gjær, men synes ikke jeg får det så godt til. Vi er jo så vant til dette lette og luftige brødet tilsatt ekstra gluten...
Jeg er så vist ingen helsefanatiker, men brød spiser vi mye av, til frokost, formiddagsmat/nistepakke, kvelds og mange bruker litt brød ved middagsbordet også. Det blir ganske mye palmeolje i løpet av året.

Siden jeg nettopp er begynt å bake brød med surdeig, og lite kan ennå, bruker jeg denne bloggen som en notatbok for meg selv, og kanskje er det flere der ute som også har lyst å prøve...
Jeg vil bli svært takknemlig for kommentar og gode råd under vegs.

1 kommentar: